Traditionele dierentechnieken

In de loop der jaren hebben de Chinese monniken hun kunsten verfijnd en geperfectioneerd tot op de dag van vandaag. Door het observeren van wilde dieren in de natuur om zichzelf tegen rovers te beschermen hebben zij een unieke vechtkunst ontwikkeld, die tegenwoordig iedereen kent als Kung Fu.
Deze vijf dieren vormen de basis van vele technieken en traditionele chuans (vormen) binnen onze school. De draak (Long) is hét symbool van Peng Ying Shui door de associatie die de draak binnen de Chinese mythologie met water heeft. De draak neemt ook een speciale plek in bij de beoefening van onze traditionele Shaolin Kung Fu.

DierKarakterAfbeelding
Lung of Long / DraakEén van de vijf dierstijlen van het Shaolin kung fu is de draak. Hij staat bekend om zijn bovennatuurlijke machtige houding, intelligentie, innerlijke kracht, zachte en cirkelvormige grijpende bewegingen.

Draak - Klassieke dierentechniek

Hu of Fu / TijgerEén van de vijf dierstijlen van het Shaolin kung fu is de tijger. Hij staat symbool voor kracht, energie en moed.

Tijger - Klassieke dierentechniek

Hok of Hao / KraanvogelEén van de vijf dierstijlen van het Shaolin kung fu is de kraanvogel. Hij staat bekend om zijn buitengewone libido, concentratie en geduld, maar heeft ook de reputatie van een lang leven als gevolg van zijn innerlijke levensenergie.

Kraanvogel - Klassieke dierentechniek

Bao / PanterEén van de vijf dierstijlen van het Shaolin kung fu is de panter. Hij staat bekend om zijn felheid, souplesse, gespierdheid en extern gerichte explosieve energie.

Panter - Klassieke dierentechniek

She / SlangEén van de vijf dierstijlen van het Shaolin kung fu is de slang. Hij staat bekend om zijn listigheid, snelheid, zachtheid, nauwkeurigheid en innerlijke energie.

Slang - Klassieke dierentechniek